На Херсонщині відсутнє газопостачання у понад 19 тисяч споживачів

2 года назад 0

На території Херсонської області станом на 9 березня відсутнє газопостачання у понад 19 тисяч споживачів. Серед них — жителі Олешок, Голої Пристані та прилеглих до них населених пункітів.

Про це  прессекретарка АТ "Херсонгаз" Наталя Пятніченко на сторінці у Facebook.

"Щодо ситуації в Херсонській області, повідомляємо, що в наслідок руйнування головного газорегуляторного пункту, з 26.02.2022 року відсутнє газопостачання у більш ніж 19 тис. споживачів в м. Олешки, м. Гола Пристань та у прилеглих до них населених пунктів", — йдеться у повідомленні.

Водночас з початку березня бригади провели ремонт внутрішньобудинкових мереж у Херсоні за адресами вул. Тарле, 2, та Тарле, 4, де без газопостачання залишились мешканці 519 квартир. Також виконані ремонті роботи у Херсоні за адресами: вул. Тельмана, будинки 43 та 47, вул. Весела, будинки 32 та 32А, вул. Чайковського, 236.

Також відремонтували розподільні мережі та проведено пуск газу до 75 споживачів в смт. Зеленівка по вул. Пархоменка, вул. Б.Хмельницького, вул. Вірьовчина Балка, вул. Шевченка. Силами 4 ремонтних бригад ведеться робота з ремонтів пошкоджених мереж в смт. Антонівка м. Херсону. Наразі вже проведено обстеження розподільних мереж на 21 вулиці з 25 та більше 460 газопроводів-вводів до споживачів.

Завдяки злагодженим зусиллям ремонтних бригад Олешківського міжрайонного управління АТ «Херсонгаз», розпочато реалізацію поетапного плану безпечного відновлення розподілу природного газу до вищезазначених населених пунктів. Виконано роботи з улаштування тимчасової обвідної лінії, що дало змогу оперативно запустити газ.

Станом на 08.03.2022 року відновлено розподілу газу до осель:

  • м. Гола пристань – 858 споживачів;
  • с. Винрозсадник – 69 споживачів;
  • с. Саги Ліві – 70 споживачів;
  • с. Саги Праві – 92 споживачів;
  • с. Підлісне – 32 споживачів;
  • с. Солонці Ліві – 51 споживачів;
  • с. Солонці Праві – 139 споживачів.

Роботи тривають без перерви.