На Херсонщині виплачено понад сім мільйонів гривень компенсацій за втрачений врожай

7 месяцев назад 0

Затоплені тисячі земельних ділянок та знищенні десятки тисяч тонн херсонського врожаю. Це жахливі наслідки російського теракту на Каховській ГЕС. На цей час виплачено 7 млн грн компенсацій. 

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА  Олександр Прокудін .

Завдяки ініціативі Мінагрополітики жителі Херсонщини, котрі постраждали від цього лиха, можуть отримати державні компенсації. 
Хід реалізації програми було обговорено із заступником Міністра аграрної політики та продовольства України  Віталієм Головнею
Прокудін повідомив про те, що загалом уже виплачено понад сім млн грн компенсацій. І робота комісій, які обстежують затоплені городи, продовжується. 

"Обговорили проблемні питання. Одне з таких – відсутність у населення документів на землю. Спільно з Мінагрополітики сприятимемо у приватизації ділянок. Найбільше робота комісій ускладнена у Херсонській громаді. На заваді – постійні російські обстріли. Опрацьовуємо варіанти розв'язання цієї проблеми" , — розповів начальник ОВА. 

"Жителі області вклали багато сил та праці, сподіваючись зібрати врожай, який в один момент знищила "велика вода". Тому працюємо, аби кожен отримав допомогу", — повідомив Олександр Прокудін.

Також відомо про те, що на 25 жовтня постраждалим від підтоплення після підриву Каховської ГЕС на Херсонщині та Миколаївщині вже виплачено п​онад 66 млн гривень грошов​ої державної допомоги.

Йдеться про виплати матеріальної допомоги у розмірі 5 тис. гривень від держави особам, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС.

Таку фінансову підтримку вже отримали постраждалі жителі Херсонської та Миколаївської областей на загальну суму понад 66 млн гривень. Таким чином, державну допомогу виплачено 12232 жителям Херсонщини та 983 – Миколаївщини.

Заяви на таку грошову допомогу від держави приймаються до 31 жовтня 2023 року включно.