На Херсонщині виставили на онлайн-аукціон дослідно-промислове підприємство

3 года назад 0

Рожеві озера на Кінбурнській косі – не лише знаменита туристична локація, але й діючі соляні промисли!
Тут добувають сіль методом поетапного випаровування морської води, яка спершу проходить через каскади природних озер, а згодом потрапляє в штучні басейни. У цих водоймах під дією сонця вода випаровується і, в результаті, утворюються кристали солі. За такою давньою технологією Геройське дослідно-промислове підприємство працює з 1898 року.
На жаль, метод добування солі – не єдине, що залишається незмінним на виробництві протягом багатьох років. Застаріле обладнання, «гори» нереалізованої солі і накопичення боргів стали звичними явищами для соляного промислу у Геройському.
Підприємство потребує залучення додаткових інвестицій, якісних управлінських рішень, розуміння сучасних ринкових умов і конкуренції. Все це може появитися на Геройському дослідно-промисловому підприємстві після його приватизації. Інформує ФДМУ у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.
ДП «Геройське дослідно-промислове підприємство» виставлено на приватизаційний онлайн-аукціон, який має відбутися 22 жовтня зі стартовою ціною 6,1 млн грн. Новий власник буде зобов’язаний зберегти профіль підприємства – добування солі.
Читайте також, Одну з найстаріших здравниць Херсонщини передадуть в оренду