На Херсонщині внаслідок російської агресії постраждали 10 людей

4 недели назад 0

Упродовж минулої доби російські війська завдали удари по населених пунктах Бериславського та Херсонського районів з усього наявного озброєння.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Повідомлення про вибухи надходили до поліції від жителів Херсона, Кизомиса, Янтарного, Томиної Балки, Понятівки, Придніпровського, Садового, Антонівки та Микільського. Пошкоджень зазнали об’єкти житлової інфраструктури, підприємство газотранспортної системи та гараж.

В результаті ворожого артилерійського обстрілу Золотої Балки, який стався 3 квітня, пошкоджено купол та дах церкви.Того ж дня з реактивних систем залпового вогню противник обстріляв Понятівку. Після цієї атаки 10 людей віком від 37 до 72 років отруїлися продуктами горіння. Наступного дня вони звернулися до лікарні зі скаргами на нудоту, проблеми із зором та диханням. У населеному пункті пошкоджено три будинки.

Під ворожим вогнем із лівого берега Дніпра перебували і житлові квартали обласного центру. Вибухи лунали у всіх районах міста. Уламками від снарядів пошкоджено квартири у багатоповерхівках Корабельного району, гараж на території кооперативу в Центральному районі та майно підприємства газотранспортної системи у Дніпровському районі.На місцях російських атак працювали усі профільні служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 258 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.