На Херсонщині внаслідок російської агресії загинули 2 та поранені 4 людини

6 месяцев назад 0

Російські війська продовжують терор мирного населення деокупованих територій, обстрілюючи Бериславський, Каховський та Херсонський райони з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, авіації та БпЛА.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Кілька разів окупанти завдавали авіаційні удари по Одрадокам’янці, Бериславу, Зміївці, Новобериславу та Веселому Каховського району, нині з цих населених пунктів триває евакуація родин з дітьми. В Одрадокам’янці через вибухи керованих бомб пошкоджена територія заводу, зруйновано 15 приватних будинків та стільки ж пошкоджено. У Бериславі пошкоджено 6 приватних будинків. У Веселому зруйновано 11 та пошкоджено 7 приватних будинків.

Вдень у Новобериславі внаслідок ворожого артилерійського обстрілу отримав тяжкі поранення 46-річний чоловік, того ж дня він помер у лікарні. У Золотій Балці через ворожі снаряди сталося загоряння складського приміщення, пошкоджено магазин, будинки місцевих жителів та господарські споруди. У Хрещенівці під час артилерійського обстрілу пошкоджено автомобіль, трактор та електромережу.

У Херсоні ворожої атаки зазнала житлова забудова у Центральному, Дніпровському та Корабельному районах міста.
У Таврійському мікрорайоні під час ворожого артилерійського обстрілу отримала поранення 43-річна жінка, пошкоджено багатоквартирний будинок та 2 автомобілі.

Вночі окупанти накрили вогнем з РСЗВ Північний мікрорайон, зафіксовано близько 15 «прильотів». Ворожими снарядами пошкоджено школу, 3 приватні та багатоповерховий будинок. Внаслідок російської атаки у квартирі загинула 91-річна жінка, поранено 68-річного чоловіка та жінок 36-ти і 53-х років.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, які збирали речові докази та документували наслідки.

За минулу добу поліція відреагувала на 212 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 9 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.