На Херсонщині зібрали майже 57 тисяч тонн зернових. ОВА про урожай на деокупованій території

8 месяцев назад 0

На правобережжі Херсонщини майже завершили збір урожаю. Намолотили 57 тисяч тонн зернових культур, ріпаку 4,4 тисячі тонн, картоплі 16 тисяч тонн, овочів 11,5 тисяч.

Про це на брифінгу  заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько.

За його словами, збір херсонських кавунів і динь ще триває. Зібрали 300 тонн баштанної продукції з 20 гектарів полів.

Також, заступник начальника ОВА додав, жителі Херсонщини, чиї городи знищило затоплення внаслідок підриву військами РФ Каховської ГЕС, можуть отримати державні компенсації. На цю програму уряд виділив понад 212 мільйонів гривень.

" За одну затоплену ділянку компенсують 3318 грн. Максимальний розмір допомоги 99 540 грн ",  повідомив заступник начальника ОВА.

У Білозерській, Тягинській, Дар’ївській, Калинівській, Чорнобаївській, Херсонській громадах створені комісії, якій приймають заявки та проводять огляд земельних ділянок.

" До першого вересня потрібно написати заяву та подати разом з копією документів, що засвідчують власність над земельною ділянкою. До комісії можна безпосередньо звернутися за місцем роботи або надіслати лист з документами на електронну пошту ",  повідомив Шанько.

За його словами, документи направили 313 громадян, у яких загалом затопило майже 30 га врожаю. Комісії обстежили 176 ділянок земельних. Виплати призначили 79 людям на загальну суму понад 2,2 млн гривень.

Уряд подовжив термін приймання заяв на виплату одноразової матеріальної допомоги у розмірі 5 тисяч гривень до 31 жовтня. Вона розрахована на людей, житло яких було зруйноване та пошкоджене внаслідок підриву військами РФ Каховської ГЕС. Заяви приймають в управлінні соціального захисту.​