На лівобережжі Херсонщини гуманітарна ситуація досить складна — Плетенчук

2 недели назад 0

Гуманітарна ситуація на лівому березі Херсонської області досить складна: російські окупанти нехтують правилами, жорстоко поводяться з місцевими жителями, обмежують їхнє пересування, примусово депортують і грабують їхні будинки.

Гуманітарна ситуація на лівому березі Херсонщини досить складна. Російські окупанти нехтують усіма правилами поводження на окупованих територіях. Ставлення до місцевих вкрай неприємне, людей можуть не впустити в населений пункт, лікарню та періодично примусово депортують. Про це повідомив речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент .

Якщо брати гуманітарну складову, то ситуація досить складна. Російські окупанти нехтують усіма правилами поводження на окупованих територіях…Ми спостерігаємо, що ставлення до місцевих вкрай неприємне, людей можуть просто не впустити в населений пункт, в лікарню, тому що їм потрібно приховати своє пересування, — розповів Плетенчук коментуючи ситуацію на лівобережжі Херсонщини.
За його словами, люди можуть просто зникати, їх періодично примусово депортують.

Іноді це робиться з подвійною метою. По-перше, щоб приховати своє пересування, а по-друге, щоб банально розграбувати будинки цих людей. Таких фактів дуже багато,   — сказав Плетенчук.