На окупованому Півдні солярка в дефіциті

7 месяцев назад 0

На окупованій частині півдня України зникає дизельне пальне, його вартість сягнула рекордних показників. Про це повідомляє Telegram-канал .

Солярка дорожча за бензин Зазначається, що дизельне пальне є не на всіх АЗС. Вартість в Мелітополі 78 рублів за літр, на Херсонщині ще дорожче — 80 грн/л.
Вартість бензину А-95 у Запорізькій області – від 58 до 67 рублів за літр. На Херсонщині він коштує 67 рублів.

Єдиний вид палива, з яким немає проблем – автогаз. Ним заправляють за 25-30 рублів.

Зауважимо, що на окупованих територіях окупанти прирівняли гривну до рубля. Хоча за курсом Центробанку РФ 1 рубль коштує 0,38 грн. Тобто, гривна майже втричі дорожча за “дерев'яний”.

Місцевих заправляють за залишковим принципом Наразі в Новій Каховці дизельне пальне поки що є, повідомляє кореспондент NovaKahovka.City. Правда, ціна на нього кусається – 80 рублів за літр. До того ж місцевих заправляють за залишковим принципом.

Сьогодні газ був без черги по 30 руб. Але не сьогодні-завтра його знову не буде. І доведеться чекати приблизно тиждень-два.

Між тим бензин на АЗС біля ринку коштує: А-92 — 63,5 рубля, А-95 — 67 рублів.

Резерв на крайній випадок Місцеві подейкують, що в Чаплинці окупанти тримають невеликий резерв пального на крайній випадок. А крайній випадок — це евакуація з Криму.

Ніхто не має жодних ілюзій щодо того, що в будь-який момент кримський міст не перестане працювати, причому всерйоз і надовго.

Середина осені — початок постійних штормів у морі. У разі, якщо міст буде підірвано, а сухопутний коридор стане надто небезпечним — залишається використовувати на зворотному шляху наявні великі десантні кораблі та інші плавзпсоби. У противному випадку тікати росіянам доведеться пішки, як з Херсона останнім, хто не встиг переїхати зі своїм транспортом на лівий берег.