На півдні ворог ще не застосовував півторатонні КАБи — Гуменюк

1 месяц назад 0

У зоні відповідальності Сил оборони півдня російські окупаційні війська наразі не застосовували півторатонні керовані авіабомби. Обстріли Херсонщини та Запоріжжя здійснюються 250-500-кілограмовими КАБами.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна — повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

«Що стосується 1,5-тонних КАБів у нашій зоні відповідальності ми не фіксували таких випадків. Ми говоримо про класичні КАБи-"п’ятисотки", які ворог спрямовував по населених пунктах, зокрема Херсонщини. Також фіксувались випадки 250-кілограмових керованих авіабомб на Запорізькому напрямку, інших ми поки що не фіксували. Але ми розуміємо, що потенціал ворога в цьому сенсі може мати певне нарощування, тому що оборонно-промисловий комплекс у них, на жаль, не зупинився»,   — зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня війська РФ застосували проти України нові плануючі бомби УПАБ-1500В, оснащені інерціальною та супутниковою системами навігації. Перше застосування цього виду боєприпасів було зафіксовано у лютому в Чернігівській області.

У понеділок речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що Російська Федерація має на озброєнні дуже багато потужних 1500-кілограмових бомб, якими ворог намагається виснажити українську систему ППО.

Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ