На провідному агропідприємстві Херсонщини практикуватимутьсям майбутні ветеринари

2 года назад 0

ТОВ «Торговий дом «Долинское», що у Каховському районі Херсонської області – це сучасний молочно-товарний комплекс, відомий своїми нанотехнологіями, високими надоями, екстра-ґатунку продукцією, це один із лідерів молочної галузі України. Кращого місця для практики майбутніх фахівців, зокрема, ветеринарів і для дослідницько-наукової діяльності годі й шукати.
Днями з метою налагодження співпраці підприємство відвідали представники Одеського державного аграрного університету. Враженнями від побаченого на фермі декан факультету ветеринарної медицини Катерина Родіонова та завідувач кафедри епізоотології, вірусології та мікробіології Ігор Панікар поділилися на фейсбук-сторінці Факультету:
«Комфорт і безпека тварин пріоритетні на молочно-товарній фермі. Безприв’язне утримання худоби, збалансована повноцінна годівля, вентиляція та зрошення приміщень у спекотну погоду для зняття температурного стресу і, головне, управління поголів’ям допомагають досягати добових надоїв на рівні американських та європейських господарств — 46 тонн молока!!!! Завдяки комп’ютеризації та відповідному програмному забезпеченню ферми, відстежується кожна тварина, фіксується навіть її емоційний стан».
Результатом візиту стало підписання між ТОВ «Торговий дом «Долинское» та Одеським державним аграрним університетом договору про партнерство та співпрацю. За його умовами, на базі підприємства студенти факультету ветеринарної медицини зможуть проходити навчальну і виробничу практику, а науково-педагогічні працівники факультету – проводити наукову діяльність з апробацією власних розробок.
І йдеться не лише про майбутніх ветеринарів, які мають розпочати практику у квітні-травні цього року. На початку березня керівництво «Долинское» планує відвідати ОДАУ, зустрітися зі студентами, в тому числі й інших спеціальностей – презентувати підприємство, розповісти про перспективи його розвитку і про можливості, що відкриваються перед його працівниками.
Тож, цілком імовірно, що вже в березні, з початком посівної на полях та в майстернях підприємства практичних навичок набуватимуть і майбутні агрономи, інженери.
Директор ТОВ «Торговий дом «Долинское» Володимир Хвостов зауважує, що молодь тут чекають не лише у якості студентів-практикантів, а й як майбутніх працівників.
«Договір про співпрацю з аграрним вишем – це одна із складових нашої кадрової політики. Сподіваюся, що таким чином ми зможемо вирішувати проблему дефіциту фахівців, що студенти на практиці переконаються – не обов’язково їхати за кордон, можна тут, у нас працювати в європейських умовах і отримувати достойні зарплати.
Я завжди – за свіжі інноваційні ідеї, за молоді кадри, які добре розуміються на новітніх технологіях і швидко адаптуються до них на нашому підприємстві.
Тож, у кожного амбітного та ініціативного студента є великий шанс стати частиною колективу «Торговий дом «Долинское», — сказав Володимир Хвостов.
Олена РЄЗНІЧЕНКО