На ранок без світла залишаються 389 населених пунктів — Укренерго

1 месяц назад 0

Через бойові дії та з інших причин на ранок знеструмлено 389 населених пунктів. Триває сезонне зниження споживання електроенергії, дефіцит в енергосистемі не прогнозується. Експорт та імпорт заплановані до/з 5 країн.
Про це станом на ранок 19 березня повідомили в “Укренерго”.

  • На ранок без світла залишається 389 населених пунктів.
  • Бойові дії: протягом доби є пошкодження та знеструмлення в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях.
  • Технологічні порушення: на ранок є знеструмлення в Чернігівській області.

Повідомляється, що на одній із теплоелектроцентралей вивели в аварійний ремонт енергоблок.

Сонячні електростанції у порівнянні з 18 березня дещо активізували роботу, натомість вітрові електростанції знизили обсяги виробництва.

Дефіцит в енергосистемі не прогнозується.

19 березня, на 09:30 споживання знизилось на 0,3 % у порівнянні з тим же часом 18 березня.

“Вчора, 18 березня, максимум споживання був вранці та на 2,3 % нижче, ніж у попередній робочий день — п’ятницю, 15 березня” , — зазначили в “Укренерго”.
Експорт електроенергії відбуватиметься здебільшого в денні та нічні години в Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг 2 026 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 243 МВт.

Імпорт — у ранкові та вечірні години зі Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 5 243 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 894 МВт.