На ТОТ Херсонщини людей мотивуватимуть грошима, аби вони воювали за Росію

2 месяца назад 0

Окупаційна влада готується до прийняття регіонального закону про виплати учасникам так званої “СВО”  (російська назва повномасштабної війни на території України) .
Про це окупаційним ЗМІ повідомила незаконна міністерка праці та соціального захисту Херсонської області Алла Бархатнова.
За словами Бархатнової, законом будуть визначатися суми виплат, які отримуватимуть учасники “СВО” та їх родини у разі поранення або смерті представника окупаційного війська.
“250 тисяч рублів – за поранення середнього ступеня тяжкості, 750 тисяч – за тяжке поранення. За загиблого бійця його сім’я отримає регіональну доплату у розмірі одного мільйона рублів”, – сказала Бархатнова. Вона додала, що цей закон необхідний, аби мешканці Херсонщини долучалися до російського війська та “йшли захищати свою Батьківщину”.
Раніше начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомляв, що на тимчасово окупованому лівобережжі області незаконна влада планує посилити набір до так званих добровольчих батальйонів.
Також нещодавно стало відомо, що у тимчасово окупованих містах Генічеськ та Каховка фіксується збільшення мобілізаційних пунктів.
Раніше повідомлялось, що підприємців так званого Великолепетиського муніципального округу на ТОТ Херсонщини зобов’язали створити списки співробітників, які не перебувають, але зобов’язані перебувати на військовому обліку.