На утримання доріг Херсонщини цьогоріч збираються витратити ₴80,2 млн

2 месяца назад 0

Впродовж 2024 року на утримання доріг загального користування на правому березі Херсонської області планують витратити 80,2 мільйона гривень.

Про це  дані системи електронних закупівель Prozorro, пишуть .

Тендер 1 березня оголосило державне підприємство «Місцеві дороги Херсонщини». Підрядник повинен буде до 1 квітня 2025 року доглядати за дорожнім покриттям, займатися очищенням канав на узбіччі доріг, наносити розмітки, виконувати заміну знаків, косити траву, займатися вивезенням сміття та очищенням доріг від снігу в зимовий період.

До цього держпідприємство «Місцеві дороги Херсонщини» вже оголошувало  у січні 2024 року з очікуваною вартістю 101 мільйон гривень, однак згодом відмінило їх через «відсутність подальшої потреби в закупівлі». Там пояснили, що ПАТ «Арселор Міттал» безкоштовно надала необхідну кількість матеріалів (доменний шлак, – прим.) для експлуатаційного утримання автодоріг.

«Це призведе до суттєвої економії державних коштів та дозволить поліпшити технічний стан доріг. Тому виникає необхідність в зміні технічного завдання: зміні обсягів та видів робіт, що суттєво вплине на очікувану вартість закупівлі», – додали в держпідприємстві.