Налякані контрнаступом росіяни формують «живі щити» з цивільних — Гуменюк

1 год назад 0

На захопленій російськими військами частині півдня України продовжується насильницька евакуація та паспортизація людей.Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передає .

“Там продовжується насильницька евакуація людей, складаються списки, триває насильницька паспортизація. Вони (росіяни — ред.), самі маючи нестійку внутрішню моральну позицію, — бо всі перелякані тим самим контрнаступом, про який багато говорять, але вони не знають, звідки його очікувати, — намагаються зімітувати турботу про людей ”, — сказала вона.

За її словами, ця “турбота” проявляється якраз у тому, щоб зібрати мирне населення і перевезти його у ті місця, де росіяни планують розташовувати свої підрозділи і прикриватися ними як живим щитом.

“Це вже стала практика. Ми спостерігаємо її вже давно і завжди враховуємо під час бойової роботи, бо коли ми працюємо по лівому берегу, для нас головне — щоб не було уражене мирне населення”, — запевнила Гуменюк.

Вона додала, що самі ж ворожі підрозділи постійно маневрують і намагаються знайти нові місця розташування, у тому числі спостережних пунктів, бойового постачання, пунктів розташування техніки і боєприпасів.

“Але наша робота продовжується методично”, — зазначила вона.
Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня у Генштабі ЗСУ заявили, що росіяни  населення тимчасово захоплених районів Херсонської області.