Не стало відомого херсонського художника-карикатуриста Вадима Симиноги

8 месяцев назад 0

30 серпня в Херсоні провели в останню путь професійного художника-карикатуриста Вадима Симиногу, чия творчість відома далеко поза межами Херсонщини.

Багато років Вадим співпрацював із «Гривною» та «Суботнім випуском». Мало не в кожному номері газет малюнки художника або доповнювали журналістські матеріали на злободенні теми, або ж публікувалися окремо, не потребуючи зайвих роз’яснень. Здебільшого гумористичні, а іноді відверто саркастичні ілюстрації митця подобалися нашим читачам, тож ім’я Вадима Симиноги знав кожен передплатник чи покупець «Гривни».

«Скільки себе пам’ятаю – я завжди малював, причому мені завжди подобалось малювати смішно. Малював комікси. Першу мою роботу опублікували, коли я навчався в 4 класі», – розповів в одному з інтерв’ю художник.

За словами Вадима, йому більше подобалося малювати сюжети з легким гумором або ж глибоко філософські. Проте зображав і політичні теми, теми корупції у владі, високих цін тощо – тобто проблеми, актуальні в суспільстві в певний проміжок часу. Вадим Симинога неодноразово ставав переможцем різноманітних конкурсів, міжнародних фестивалів, що проводилися поміж майстрів гострого олівця.

У буденному житті художник теж полюбляв жартувати, часто розігрував знайомих та друзів. Бо вважав, що жити без доброї усмішки неможливо. Саме таким – завжди  злегка усміхненим, добродушним велетнем у довгому плащі – Вадим Симинога запам’ятається тим, хто знав його й шанував його творчість. А малюнки митця назавжди ввійдуть в історію художньої карикатури Херсонщини.

На світлинах: Вадим Симинога, його малюнки на сторінках газети «Гривна» довоєнного часу та добірка карикатур різних років. Фото: Facebook/Vadim Siminoga