Нова переправа армії рф через Дніпро — з’явились перші подробиці

2 года назад 0

Росіяни мають понтони, які пришвартовані у одній із заплав Дніпра

Армія рф дійсно спорудила понтонно-поромну переправу біля села Львове на Херсонщині. На світлинах видно навіть понтони, якими росіяни перекидають техніку та живу силу. Місце для переправи, до речі, відоме ЗСУ.

Інформацію  у Twitter Tim Ehrhart, OSINT-дослідника, та у -каналі "Херсон без фейків".

На світлинах Planet labs позначено місце переправи та понтони, які вороги відігнали дещо у бік.
Світлини зроблені з прив'язкою до координат. Тому зрозуміло, що армія рф має переправу, розміщені за координатами 46.7861N 33.1408E.
За кілька метрів східніше біля села Корсунка видно понтон, який складається з двох частин, пришвартованих на протилежних берегах вузької затоки. Координати понтонів — 46.7779736N, 33.1578021E.
Зазначимо, місцевість, яку обрала армія рф, розташована за 14 км вниз по течії Дніпра від Каховської ГЕС.Місцеві жителі, на яких посилається Telegram-канал "Херсон без фейків", стверджують, що переправа працює не достатньо якісно. Зокрема вороги утопили в Дніпрі вантажні автомобілі — КАМАЗ або УРАЛ.

ЗСУ відомо, що ділянка Дніпра біля Львового придатна для налагодження переправи. Зокрема на ресурсі "АрміяІнформ" є матеріали про спільні британсько-українські навчання у 2020 році. Тоді військові тренувались переправлятись через річку та висаджувати штурмовий десант.
Нагадуємо, військовий оглядач Костянтин Машовець , що росіяни дійсно вже використовують переправу біля Львового та намагаються все ж відновити рух через Антонівський та Каховський мости.