Нові злочини окупантів на ТОТ — на росію вивозять неповносправних українців 

3 недели назад 0

Уповноважена з прав дитини рф марія львова-бєлова разом з окупаційною владою вивезли до Пензи чотирьох вихованців Олешківського будинку-інтернату для дітей з особливостями розвитку, розташованого в Херсонській області. Усі четверо вихованців — повнолітні, яких визнали недієздатними та позбавленими батьківського піклування. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Це нова схема заволодіння майном та можливість ним розпоряджатися від окупантів. Адже за законом, опікуном недієздатного стає організація, в якій він живе, і її голова має право розпоряджатися грошима і майном підопічних (зокрема їхніми пенсіями), а також представляти їхні права в суді. Варто визнати, що недієздатність вихованців може вказувати на їхнє недобровільне переміщення до Пензи. 
Вивіз українських дітей із тимчасово окупованих територій України на росію вже став систематичним і кремлівська влада відверто хизується ним. Під виглядом «відпочинку і психологічної реабілітації»  російською пропагандою отримали тисячі маленьких українців. 

Міжнародне право забороняє переміщати населення з окупованих територій незалежно від віку та дієздатності. Насильницьке переміщення цивільного населення без вагомих підстав може розглядатися як воєнний злочин, а за певних умов — як злочин проти людяності. Тому закликаємо фіксувати та передавати усю інформацію про злочини окупантів та колаборантів аби припинити це беззаконня та повернутися до мирного життя. Зробити це можна за