Обіцянки-цяцянки: як РФ створює видимість райського життя в селах окупованої Херсонщини

7 месяцев назад 0

Російські окупанти грошима заманюють в села тимчасово окупованої Херсонщини робітників-гастролерів з РФ, обіцяючи їм всілякі блага. Намагаються заохотити й місцевих жителів, аби ті отримували російські паспорти та йшли працювати на країну-агресора.

Про це свідчать оголошення про «пільгові програми для сільських жителів», які з’являються періодично на пропагандистських ресурсах. Насправді поява таких «заманух» говорить про те, що в українських селах лівобережної Херсонщини дуже низький рівень підтримки Росії навіть серед тієї частини місцевого населення, яке з різних причин не виїхало з окупації.

До прикладу, в оголошенні, опублікованому днями в одному з херсонських пропагандистських пабліків у Telegram, окупанти обіцяють «крупні гранти та субсидії» на «соціальну підтримку  та інших жителів села». Пишуть одразу про декілька програм, серед яких – пільгові кредити, додаткові виплати й бонуси лікарям та вчителям, податкові пільги та інші обіцянки «райського життя» в селах окупованої Херсонщини.

Зокрема, заохочувати місцеве населення до співпраці та заманювати гастролерів з депресивних регіонів РФ Кремль намагається такими «плюшками»:

— сільська іпотека «від 0,1 до 3% річних на 25 років»,
— виплата лікарям, які приїхали працювати в сільську місцевість, – 1 млн. рублів, фельдшерам – 500 тис. рублів,
— виплата вчителям, які приїхали працювати в сільську місцевість, – 1 млн. рублів (для регіонів Далекого Сходу – 2 млн. рублів),
— відшкодування витрат на послуги ЖКГ: вчителям – 100%, працівникам державних установ – 50%,
— скорочений робочий тиждень до 36 годин та щомісяця додатковий вихідний для жінок тощо. Скріншот з пропагандистського телеграм-каналу тимчасово окупованої Херсонщини Зрозуміло, що нічого просто так країна-агресор не дає, тим паче на окупованих територіях. Тож жителям лівобережної Херсонщини варто пам’ятати про можливі наслідки отримання громадянства та співпраці із загарбниками, серед яких на першому місці наразі – вимога для чоловіків стати  з подальшою мобілізацією.