Очільник області назвав владу Херсона саботажниками з коронами на головах

1 год назад 0

За словами голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, існує серйозна проблема з керівництвом Херсонської міської військової адміністрації.
Про це він розповів МОСТу в ексклюзивному коментарі.
“В першу чергу, щодо виконання поставлених завдань. Вони довго “розкачаються” і роблять довго все. В “області” це все скоріше робиться”, – пояснив він причини  обласною ВА.
Відмітимо, що такі проблеми ще на початку року констатували у Херсонській обласній військовій адміністрації за керівництва Ярослава Янушевича.
Але Прокудін пішов далі і називає дії та бездіяльність міської влади саботажем.
“Я це розцінюю як саботаж. Зараз взагалі не той час, аби показувати, що хтось там з короною ходить. Я чекаю якихось змін в місті — а отримую лише скарги громадян. І їх дуже багато. Якщо є небажання чиновників зі мною працювати — мені доведеться особисто ставити завдання”, – розповів він.
Також він додав, що цей метод має убезпечити місто від зволікань і порушень, наприклад, у публічних закупівлях.
За словами Прокудіна він отримує не тільки скарги у соціальних мережах, але і письмові звернення і повідомлення на “гарячу лінію” від громадян.
Він також пояснив, що напряму ставить задачі першому заступнику Галини Лугової. І саме це малось на увазі під “прямим управлінням”.
“По напрямкам ставлять завдання заступникам в “місті” мої заступники”,
– додав він.
Треба відмітити, що це чи не перший випадок, коли керівник області фактично відсторонив керівництво міста від управління містом. Ще рік тому, до введення військового стану, це було неможливо навіть уявити, хоча рідко хто з губернаторів Херсонщини про це не мріяв.
Наразі звільнити Галину Лугову може лише Президент Володимир Зеленський, який її і призначав.
Відповідаючи на питання кореспондента МОСТа, як же Зеленський дізнається про таку дивну ситуацію, Олександр Прокудін після довгої паузи сказав, що дізнається він від нього, але не захотів сказати, яким чином.
“Не буду уточнювати, але дізнається він від мене. Не буду уточнювати як саме”, – повідомив він, додавши, що у разі, якщо ситуація не виправиться, то Херсону слід очікувати кадрового рішення Президента.
За словами нашого джерела в ОВА, Галину Лугову невдовзі звільнять і вже є кандидат на її посаду, ім?я якого тримать у таємниці.