Одеса передала у власність Херсону генератори й техніку

1 год назад 0

Одеса продовжує надавати допомогу Херсону. В деокуповане місто, що майже повністю розграбоване загарбниками, передали техніку та генератори.

На сесії депутати міської ради прийняли відповідне рішення.

Від Одеси в Херсон відправлять поливальні машини для роздачі води, адже сьогодні там немає ані питної, ані технічної води. А також автовежу для відновлення електромереж та генератори. Під час сесії з’ясувався конфуз: техніку давно передали та навіть відзвітували у пресі. Хоча рішення прийняли тільки сьогодні.

"Ще 24 листопада пресслужба мерії про це прозвітувала. А передаємо тільки сьогодні", — здивувався депутат Сергій Шматько.

В мерії це пояснили тим, що "поспішали надати допомогу".

Зазначимо, що Одещина від початку війни підтримує та допомагає Миколаєву, тепер допомогу направляють і в Херсон. Жителі деокупованого міста отримали продуктові набори, ліки та дитяче харчування. Також у розмінуванні звільненої території Херсонщини брали участь піротехніки та розмінувальники з Одещини.

Нагадаємо, що Збройним силам України вдалося звільнити Херсон від армії-загарбника 11 листопада, а днями пізніше до міста навідався й Президент України Володимир Зеленський та урочисто підняв український стяг над будівлею обласної адміністрації. У місті одразу запрацювали представники військових адміністрацій та правоохоронці. У Міноборони повідомили, що українським правоохоронцям відомі люди, які співпрацювали з ворогом у Херсонській області. З ними проводитимуть відповідну роботу.

Нормальне життя у звільнене місто потрохи повертається. Так, на початку тижня в Херсон запустили перший пасажирський поїзд, який вирушив з Києва, а Одеса відновила автобусне сполучення після восьмимісячної перерви.