«Окупанти програють, це лише справа часу». Історія бійця 124 бригади ТРО з Херсона на псевдо «Борода»

8 месяцев назад 0

Херсонець Костянтин до повномасштабного вторгнення РФ в Україну працював за кордоном, але був в резерві 124 бригади територіальної оборони ЗСУ і тому постійно брав участь у зборах зі своїм нинішнім підрозділом. Тепер разом з побратимами він воює проти російських окупантів. Костянтин має псевдо "Борода". Він переконаний в тому, що Росія обов'язково програє.

Історію бійця з Херсона на сторінці Facebook 124 бригади територіальної оборони ЗСУ.

"Борода" народився в Литві, куди мав намір емігрувати у лютому 2022 року, бо вже отримав там вид на громадянство. Костя перевіз туди родину і повертався у Херсон за речами, йдеться в дописі.

"Я хотів доробити усі справи. Відчуття, що станеться війна, було. Я розумів, якщо почнеться — піду боронити Україну не дивлячись ні на що", — згадує боєць.

На початок вторгнення Росії в Україну Костянтин був у Херсоні, місто захопили й він опинився в окупації. Пережив її разом з тими, хто не виїхав, від початку до дня звільнення.

"Було постійне відчуття, ніби тобі наступили на горло, знаходишся начебто у вʼязниці. Через мій примітний зовнішній вигляд та перебування в списках резерву нашої бригади, я намагався зовсім не виходити із квартири та 90% часу перебував вдома. Виходив лише в магазин за продуктами, натягуючи на себе кофту із довгими рукавами, аби ніхто не побачив моїх татуювань" , — розповів "Борода".

Каже у день звільнення Херсона, плакав разом з усіма, не міг повірити, що це сталось. А вже через тиждень Костянтин виїхав до Кривого Рогу, підлікувався і приєднався до лав 124 бригади ТРО ЗСУ.

"Я прийшов, бо напали на мою рідну країну. Окупанти програють, у нас немає інших варіантів — це лише справа часу, а поки ми маємо боротися ", — каже "Борода".