Окупанти засудили до 8,5 років колонії кримського татарина за нібито участь у неіснуючому батальйоні

1 год назад 0

Жителя Новоолексіївки Херсонської області кримського татарина Рустема Гугуріка засудили до 8 з половиною років колонії суворого режиму за участь у «Батальйоні імені Номана Челебіджихана».

Вирок за частиною 2 статті 208 КК РФ («участь у збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом») винесла «суддя» «Київського райсуду» Сімферополя Ольга Кузнєцова, повідомляє .

Повідомляється, що Рустем Гугурік вину не визнає.

Жителя Новоолексіївки Херсонської області Рустема Гугуріка затримали 27 березня на Чонгарі під час спроби в’їзду до Криму. Його звинуватили у скоєнні злочину за ч.2 ст. 208 КК РФ – нібито за участь у батальйоні ім. Номана Челебіджіхана. Як писали Граті, у мирний час багатодітний кримський татарин підробляв таксистом – возив людей до Чонгара і назад. Цього разу через російське вторгнення він спробував відвезти родину до родичів — до Бахчисараю, але так і не доїхав.

У 2016 році Рустем та його брат Бекір Гугурік отримали повідомлення про заборону в’їзду до Криму до 2021 року.

Нагадаємо , 27 березня ФСБ затримала на адмінмежі з Херсонською областю 51-річного таксиста із смт Новоолексіївка Рустема Гугуріка, який також їхав із сім’єю до Криму.

Збройного формування «Батальйон імені Номана Челебіджихана» не існує, він не був сформований, натомість учасники Громадянської блокади у лютому 2016 року зареєстрували громадське формування з охорони громадського порядку та державного кордону «Аскер», яке офіційно співпрацювало з прикордонниками на адмінмежі з окупованим Кримом.