Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України

7 месяцев назад 0

В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь".

У Чорному морі 6 бойових кораблів ворожого недофлоту. Ракетоносії заведені у пункти базування.

Протягом доби (з 7.00 до 7.00) противник наніс 5 авіаційних ударів із застосуванням 18 керованих авіабомб по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів. Внаслідок ударів, поранено 1 цивільного, зруйновано 5 приватних будинків, пошкоджено будівлі одного з приватних підприємств та насосну станцію.Застосував 6 FPV-дронів та скинув з БпЛА інших модифікацій 24 осколкові боєприпаси.
Внаслідок чого поранено 1 цивільну особу, пошкоджено будівлю школи та два автомобілі.

За минулу добу ворог здійснив понад 90 артилерійських обстрілів з використанням понад 570 снарядів, у тому числі 15 обстрілів населених пунктів. По місту Херсон ворог гатив 8 разів, також обстріляно Антонівку, Берислав, Берегове, Веселе та Михайлівку на Херсонщині.

Артилерією вдарив і по селах Яселка й Дніпровське на Миколаївщині.Внаслідок артилерійських обстрілів 1 цивільний загинув, 2 отримали поранення, пошкоджено багатоповерхівку, 7 приватних будинків, 1 господарчу будівлю та автомобіль.