Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня

6 месяцев назад 0

В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь"

У морі 9 бойових кораблів ворожого недофлоту, з них 8 у Чорному та 1 у Азовському морях. На бойовому чергуванні 3 надводні ракетоносії, сумарне спорядження яких — до 24 ракет типу “Калібр”. 

Протягом доби (з 7.00 до 7.00) противник наніс 3 ракетних удари, спрямувавши ракети повітряного базування по території Одеської, Херсонської та Дніпропетровської областей. Влучання відбулися по відкритих територіях за межами населених пунктів. Руйнувань і постраждалих не зафіксовано.

Намагаючись виснажити системи протиповітряної оборони ворог чергував в активностях тактичної авіації пуски ракет та КАБів. Навіть в умовах несприятливої для авіації погоди по Херсонщині за добу вдарили 8 керованих авіабомб.

Окупанти також здійснили 9 ударів FPV-дронами та скинули з БпЛА інших модифікацій 11 осколкових боєприпасів по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів. В місті Берислав поранено 1 цивільного.

За минулу добу ворог здійснив близько 90 артилерійських обстрілів з використанням понад 530 снарядів, у тому числі 11 обстрілів населених пунктів. По місту Херсон ворог гатив 3 рази, також обстріляні Антонівка, Станіслав, Берислав, Микільське, Благовіщенське, Садове. Внаслідок обстрілів пошкоджено 6 приватних будинків, 4 господарчі будівлі, лінія електропередачі та автомобіль.

У Бериславському районі під час польових робіт фермер наїхав на ворожу міну. Чоловік загинув.