Павло Павліш: «Ми маємо не шукати Європу, а створювати її в усіх українських містах і селах»

5 лет назад 0

«Україна має стати державою, де будуть жити наші діти, де всім буде спокійно, безпечно і затишно. І я, і мої однопартійці — ми докладемо зусиль, аби парламент перестав бути клубом для захисту бізнес-інтересів олігархів, а недоторканність нардепів була скасована. Депутати йшли в раду працювати над законами, а не натискати на кнопки», — відзначає кандидат в нардепи по округу №182 від партії «Слуга Народу» Павло Павліш.

«Я йду у Верховну Раду України для того, аби реформувати систему місцевого самоврядування. Максимальне невдоволення городян зосереджено сьогодні саме на цій темі», — продовжує Павло Павліш.

За його словами, місцевий бюджет сьогодні складає 3 мрд грн, з них 93% розподіляється на утримання бюджетної сфери (зарплати і «комуналка» бюджетних установ).

«Тобто залишається трохи більше 200 млн на всі потреби міста, а це — сльози … Треба міняти на рівні Верховної Ради систему наповнення місцевих бюджетів (Бюджетний кодекс)», — переконаний Павло.

Структура виконавчих органів місцевого самоврядування (міськвиконкому), на переконання кандидата в нардепи, «совкова», і не змінювалася вже десятки років. Вона не відповідає потребам міста. Існуючі управління — торгівлі, культури, молоді та спорту, економіки і т.д. — не виконують функцію розвитку міста. У структурі виконавчих органів немає підрозділів, які займаються реальним аналізом.

«Ми маємо не шукати Європу, а створювати її в усіх українських містах і селах. Абсолютно кожен українець має відчувати, що держава піклується і дбає про нього», — наголошує Павло Павліш.

Джерело