Після тривалої хвороби пішла з життя керівниця польського товариства у Херсоні Розалія Ліпінська

5 месяцев назад 0

  Херсонське обласне польське товариство «Полонія» працює в Херсоні з 1996 року. З 2008-го його очолювала Розалія Ліпінська. 7 грудня 2023 року стало відомо про те, що після тривалої хвороби пані Розалія пішла з життя.

«Пані Розалія дуже любила Україну і Польщу , багато робила для розвитку взаємовідносин між нашими країнами . Вона була дуже активною,щирою людиною з добрим серцем. Будемо пам‘ятати прекрасну людину і талановитого керівника Розалію Степанівну Ліпінську.
Друзі, колеги, члени польського товариства «Полонія» висловлюють щирі співчуття рідним і близьким»,
— написала про пані Розалію Заслужена журналістка України та керівниця телеканалу «Твій Плюс»  Лариса Кравченко , яка протягом багатьох років співпрацює з польським товариством у Херсоні та разом із товариством втілила в життя чимало спільних українсько-польських проєктів.

Розалія Ліпінська разом із активістами товариства впроваджували в Херсоні багато проєктів, присвячених культурі та історії Польщі, співпрацювали зі школами та університетами. Товариство відновлювало і продовжує відновлювати традиції поляків у Херсоні, поширює інформацію про польську культуру. Курси польської мови в Херсоні протягом багатьох років працюють саме завдяки «Полонії». Херсонщина була і залишається регіоном з потужними польськими традиціями — з містом і областю пов'язано чимало імен видатних поляків, тут протягом століть проживають польські громади. Пані Розалія разом із іншими етнічними поляками активно відновлювали польські традиції Херсонщини та відновлювали імена поляків, які за СРСР намагались стерти з пам'яті.
Автор:  Товариство «Полонія»
 Автор:  Товариство «Полонія»