Пів сотні свердловин для забезпечення людей на Херсонщині питною водою мають з’явитися до кінця жовтня — Прокудін

9 месяцев назад 0

Роботи з буріння свердловин у Херсонській області для забезпечення людей питною водою мають завершитися до кінця жовтня цього року. Визначили потребу в пів сотні додаткових свердловин у бериславській, новорайській, милівській, новоолександрівський і нововоронцовській громадах.

Про це в телемарафоні “Єдині новини” очільник Херсонської облдержадміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, роботи з буріння вже тривають. Також до кінця року заплановано будівництво водогонів. 

“Навіть до війни люди мали проблеми з водою. Фахівці працюють над бурінням і над будівництвом водогонів”, — говорить Прокудін.

Очільник ХОВА розповідає, що в мікрорайоні Корабел найважча ситуація з підтопленням після підриву росіян Каховської ГЕС у червні. У мікрорайоні затопило електролінії, підстанції та інше енергетичне обладнання. 

“У житломасиві досі без світла залишаються 11 тисяч користувачів. Сьогодні до вечора перші абоненти отримають електрику в домівки. Відновлювальні роботи там постійно проводяться”, — повідомив начальник.

У своєму телеграм-каналі Олександр Прокудін написав, що енергетики вже підʼєднали перші будинки до електропостачання у мікрорайоні Корабел.

Два дні тому ми інформували, що в Херсоні енергетики відновили лінії електропередачі, щоб заживити близько 300 людей. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

Раніше керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков повідомляв, що поки в Херсоні в мікрорайоні Острів неможливо відновити електропостачання через затоплення комунікацій. Грунтові води ще не відійшли, а всі комунікації в районі розташовані під землею.