Поліцейські Херсонщини вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів на 6,5 мільйонів гривень

2 года назад 0

На Херсонщині триває операція «Акциз», яка розпочалася 29 жовтня минулого року. Лише від початку року поточного правоохоронці задокументували 146 адміністративних правопорушень, пов’язаних із обігом спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів.
Заступник начальника поліції Херсонщини Денис Захарченко розповів, що у відношенні усіх правопорушників поліцейські склали відповідні адміністративні протоколи. Загалом же від початку операції «Акциз» із незаконного обігу правоохоронці вилучили більше 120 тисяч пачок цигарок на суму майже 4 мільйони гривень і 11,5 тисяч літрів міцних алкогольних напоїв на суму 2 мільйони 500 тисяч гривень.
Так, нещодавно у Генічеському районі під час патрулювання поліцейські зупинили автомобіль «Рено Трафік», під керуванням 37-річного місцевого жителя. Під час огляду автомобіля в салоні правоохоронці виявили тютюнові вироби без марок акцизного податку та алкогольні напої в картонних коробках (тетрапаках) без маркування. У правопорушника вилучили близько 1000 пачок цигарок та 60 літрів спиртних напоїв на загальну суму 33 тисячі гривень.
А в Бериславському районі на автодорозі поблизу с. Львове екіпаж групи реагування патрульної поліції територіального підрозділу поліції зупинив автомобіль ВАЗ-2104 за порушення Правил дорожнього руху. Під час огляду автомобіля в багажнику поліцейські виявили 300 літрів спирту в каністрах на загальну суму понад 30 тисяч гривень. За вказаним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» Кримінального кодексу України.
Поліція Херсонщини звертається до жителів області. Не будьте байдужими і обов'язково повідомляйте про факти реалізації алкоголю і тютюну без марок акцизного податку. Поліцейські перевірять усі повідомлення та негайно відреагують.
Відділ комунікації поліції Херсонської області