Поліція фіксує наслідки нищівних ударів російських військ по Херсонщині, 4 людини загинули та 14 поранені

4 месяца назад 0

Минулої доби Херсонщина пережила одну з наймасовіших атак російської терористичної армії, ціллю були об’єкти інфраструктури та місця скупчення людей. Окупанти гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, авіації, БпЛА, завдали ракетного удару. Значно постраждали як житлові будинки, так і об'єкти критичної інфраструктури, є жертви серед поліцейських та мирного населення.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Авіаційні удари військові рф завдали по Зміївці.

У Микільському внаслідок ворожого артилерійського обстрілу снаряд влучив у житловий будинок, де загинув 71-річний чоловік. Того ж дня село зазнало повторної атаки з боку окупантів, що призвело до загибелі 70-річного місцевого жителя та поранень жінок віком 50 і 52 роки.

Під обстріл потрапила слідчо-оперативна група поліції, пошкоджено службовий автомобіль, працівники не постраждали.

У Тягинці російський снаряд вбив 61-річного чоловіка. У Широкій Балці внаслідок обстрілу поранено 50-річного чоловіка.

Берислав противник вкотре атакував дронами, скинувши боєприпаси на житлові квартали. Постраждав 41-річний чоловік, який на момент атаки перебував в автомобілі. У потерпілого травматична ампутація верхньої кінцівки.

У Херсоні вибухи лунали цілодобово, ворог гатив по усіх районах міста. На вулицях було вкрай небезпечно.

Російські військові здійснили черговий терористичний акт проти цивільного населення, коли ввечері завдали комбінованих обстрілів по території залізничного вокзалу (ракетний, артилерійські та з реактивних систем залпового вогню). На той час там перебували понад 140 пасажирів, які очікували посадки на потяг.

Завдяки злагодженим діям поліції та співробітників вокзалу пасажирів швидко відвели в укриття. На жаль, внаслідок обстрілу загинув 29-річний працівник поліції Кіровоградщини, поранення дістали двоє працівників поліції Херсонщини віком 34 та 38 років. Також поранено двох цивільних віком 34 та 51 рік. Пошкоджено приміщення залізничного вокзалу, вагони поїзду, 3 приватні будинки, територія бази, магазин та мотель.

Центр Херсона був під атакою ворожих безпілотників типу «Shahed-136». Внаслідок вибухів пошкоджено 2 багатоповерхові будинки та будівля торгівельного центру, там сталося займання.

Такого ж удару зазнало Наддніпрянське. Там пошкоджено складські приміщення.

У прибережній зоні міста російський снаряд поранив 56-річного чоловіка.

Під щільним обстрілом перебувала Антонівка, там поранено 46-річного чоловіка.

По Чорнобаївці армія рф завдала удару трьома ракетами. Внаслідок потужних вибухів пошкоджено будівлю навчального закладу та житлові будинки. Поранено 43-річного та 47-річного чоловіків, які на момент обстрілу перебували в автомобілі. Також дістали поранення 57-річний чоловік та 39-річна жінка.

На місцях ворожих обстрілів працювали всі відповідні служби, надавали допомогу постраждалим, гасили пожежі, ліквідували наслідки атак, слідчі та криміналісти збирали доказові матеріали воєнних злочинів росіян.

За минулу добу поліція відреагувала на 442 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.