Поліція зафіксувала 24 воєнні злочини армії рф проти мирного населення Херсонщини

4 месяца назад 0

З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російські війська безперервно обстрілювали з усього виду озброєння Херсонський та Бериславський райони, Херсон та передмістя. Житлові квартали атакували з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, авіації та БпЛА. Били по об’єктам інфраструктури, медичним та навчальним закладам. На жаль, є жертви серед мирних мешканців.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

З авіації противник атакував Зміївку, Червоний Маяк та Дудчани, скинувши на житлові квартали керовані бомби. Внаслідок потужних вибухів у Зміївці зруйновано 4 та пошкоджено щонайменше 13 будинків. У Червоному Маяку пошкоджена будівля навчального закладу.

Під атакою ворожих безпілотників вкотре перебував Берислав. Внаслідок скидання боєприпасу на житлові квартали загинув 59-річний чоловік. Противник поцілив і по території лікарні, там поранено 47-річного працівника та частково пошкоджене приймальне відділення медзакладу.

Під артилерійським вогнем перебували Станіслав та Тягинка. У Станіславі поранено 35-річного чоловіка, у Тягинці — 70-річного чоловіка.

У Херсоні внаслідок російської агресії зафіксовано пошкодження житлового фонду та обладнання об’єкту інфраструктури. У Дніпровському районі внаслідок артилерійського обстрілу постраждав 61-річний чоловік. Ворог наносив удари по центру та мікрорайону «Корабел», там пошкоджено багатоповерхові будинки.

Слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції, експерти та вибухотехніки збирали речові докази та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 483 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 24 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.