Херсонські вчителі, що “евакуювались” до окупованого Маріуполя, скаржаться на незадовільні умови праці

7 месяцев назад 0

Педагоги з правобережжя Херсонщини, що “евакуювались” до окупованого росіянами міста Маріуполь, скаржаться на відсутність належних їм виплат та затримку заробітної плати. Росіяни наголошують, що всі вони виїхали добровільно, тож скаржитись тепер немає ніякого сенсу.

Про це повідомляють російські журналісти. Вони  взяли інтерв’ю у матері  учениці однієї з Маріупольських шкіл.

“У нашій школі більшість викладачів із Херсона.  Взимку вони скаржилися (між собою, але до нас доходило), що вони нічого не мають. Все залишилося вдома – одяг, машини, меблі, посуд. Будинок у Херсоні, туди не повернутись, бо там зона бойових дій. І, мовляв, влада могла б з огляду на це їм виплатити надбавки на облаштування  на новому місці. Але  насправді їм і обіцяні зарплати  затримують” , – передають росіяни слова жінки, що назвалась Оленою.

За її словами вчителі колаборанти паралельно отримують постійні погрози він батьків учнів, що “не хочуть, щоб їх дітей навчали за російською програмою”. Паралельно росіяни заявляють, що вони нікого не змушували “евакуйовуватись”, а ті, педагоги, що вирішили це зробити, самі виказали бажанням.