Полтава спрямує 11 мільйонів для відновлення громади на Херсонщині

5 месяцев назад 0

В рамках проєкту «Пліч-о-пліч» депутати Полтавської міськради погодили надання субвенції Великоолександрівській селищній громаді Херсонської області у розмірі 11 млн грн.

Рішення сесії перевірить Міністерство фінансів і, тільки після погодження відбудеться міжбюджетний трансфер.

Як повідомила Тетяна Кустолян, очільниця бюджетно-фінансового управління виконавчого комітету Полтавської міської ради, якщо Мінфін погодить, на черговій сесії буде перерозподіл коштів і буде направлено трансфер до Великоолександрівської громади.

«Дякую депутатам за таку консолідовану позицію і підтримку наших людей на Херсонщині. Однозначно, коли процедура у Мінфіні буде пройдена, можна запланувати спільну поїздку і зустріч з цією громадою. Я думаю, що це ми розпочали з цього і в подальшому буде співпрацювати і це наше зобовязання на зараз підтримувати громади, які зазнали значних руйнувань і готові підтримати їх в деокупації і відновленні» , – наголосила Катерина Ямщикова секретар Полтавської міськради.

Додамо, Полтавщина разом з іншими областями країни допомагає відновлювати Херсонський регіон у межах національної ініціативи «Пліч-о-пліч».