Поради для тих, хто їде вперше за кордон

1 год назад 0

Ті, відчуття, які відчуваєш у першій закордонній подорожі, залишаться в пам'яті на все життя. Саме через невідомість багато хто переносить стрес, який може завадити насолодитися відпочинком. Ділимося корисними порадами – туристичне страхування для виїзду за кордон, як правильно зібратися і розпланувати поїздку, підтримувати зв'язок. Це все допоможе позбутися страху.

Правильний вибір

Для першої поїздки, особливо самостійної, рекомендують вирушити або до поруч розташованих країн, або зі схожою культурою, щоб не хвилюватися про кожен рух.

Правильні збори

Завжди беріть мінімальну кількість речей, те, без чого точно не обійдетеся. По-перше, так простіше подорожувати, по-друге, завжди можна купити що-небудь новеньке, по-третє, залиште місце для подарунків, сувенірів тощо.

Багаж

Не рідко речі губляться або «затримуються». Щоб зовсім не залишитися без нічого й пропустити дорогий час, рекомендуємо в ручну поклажу покласти, наприклад, купальник, плавки, легкі речі, що не займають місце – шорти, сарафан.

Вид відпочинку

Кожен уявляє собі відпочинок по-своєму – лежання на пляжі, піші прогулянки, відвідування визначних пам'яток, вечірки або активні види спорту. Від цього, звісно, також залежить вибір країни, а також туристичне страхування для виїзду за кордон, адже враховуються ризики та покриття медичних послуг.

Трохи навчання

У кожній країні свої звички, порядки, культура та закон, а в деякому відношенні вони можуть значно відрізнятися від наших. Тому, щоб не почуватися не вправно чи тим паче не отримати штраф або навіть ув'язнення, краще трохи вивчити державу до якої плануєте вирушити.

Грошове питання

Виїжджати варто вже з валютою, яка в обігу на місці відпочинку. Хороший варіант, коли у вас гроші на карті і готівка. У деяких країнах дріб'язок готівкою буде не зайвим. Для оплати банківською карткою за кордоном краще попередити банк про від'їзд, щоб за будь-якої випадковості він її не заблокував.

На зв'язку

Продумайте як часто потрібно буде зв'язуватися з тими, хто залишився в Україні. Від цього залежатиме пакет роумінгу. Якщо ж потрібно буде спілкування всередині країни, в яку плануєте поїхати, може бути вигідна купівля місцевого пакета зв'язку, але врахуйте, у більшості країн пройти реєстрацію не так просто. Теж саме стосується доступу в інтернет, може бути відсутнім доступ до Wi-Fi або бути обмеженим. Краще заздалегідь підготуватися – завантажити додатки, зберегти карти та важливі контакти.

Проживання

Забронюйте готель заздалегідь і краще роздрукуйте бронь, це буде перевагою під час проходження митного контролю. Врахуйте, практично у всіх країнах час заїзду/виїзду 12:00-15:00 годин і якщо приїдете раніше, доведеться почекати.

Документи

Більшість із них бажано оформити заздалегідь, а за можливості про всяк випадок зробити копії. Ними можуть бути:

  • паспорт (біометричний або міжнародний);
  • туристичне страхування для виїзду за кордон;
  • віза (за необхідності);
  • готельна бронь;
  • водійські права міжнародного зразка (якщо плануєте за кордоном їздити за кермом);
  • зелена карта (якщо виїзд на власному авто);
  • квитки на літак/поїзд/автобус;
  • довідка на вивезення валюти (якщо берете більше встановленого мінімуму або навпаки, потрібно довести свою спроможність, можливість оплатити прожитковий мінімум);
  • митна декларація – заповнюється вже в аеропорту або під час перетину кордону.