«Поїхали далі!»: в столиці під час показу херсонського travel-шоу зібрали гроші, які підуть на допомогу ЗСУ

2 года назад 0

В Києві, у просторі "Цегла" показали перший сезон проєкту "Поїхали далі!». Під час показу зібрали дві тисячі гривень, які підуть на допомогу ЗСУ.

"Поїхали далі!» — тревел шоу, яке у 2020-21 роках відзняли на Херсонщині. Ідею разом із друзями втілювала Медіаплатформа Вгору.
Автор ідеї Дмитро Багненко говорить, що це була подорож від Каховської ГЕС до Херсона Дніпром і потім подорож лівим берегом Херсонщини.

"Це збірка красивих місць, дивних історій, смачної їжі, і всього того, що ми любимо в Херсонській області" , — говорить чоловік.
Херсонський краєзнавець Андрій Лопушинський брав участь у зйомках шоу. Чоловік каже, що погодився, бо хотів поділитися своїми знаннями про козацьке минуле Херсонщини. З 2009 року він займається історичними реконструкціями про козацький побут.

"Мене запросили до цього реаліті-шоу, і таким чином я якби відтворив козацьку кав'ярню на Олешківській Січі. Ми там показували і піали з яких пили козаки, і традиційну козацьку страву куліш" , — розповів краєзнавець.

Херсонець Владислав, який прийшов на показ, каже — зараз про Херсонщину треба говорити якомога більше, щоб нагадувати світові про людей, які чекають на звільнення.

"Такими заходами та участю в них, ми показуємо, що про Херсон та Херсонщину не забули. А ще ми хоч якимось чином можемо допомогти людям з Херсонщини та нашим військовим", — розказав хлопець.