Причину не встановили: у Херсоні сім’я відновлює будинок після пожежі

3 года назад 0

Херсонці Олексій та Тетяна Кара відновлюють будинок після пожежі. Тиждень тому вогонь знищив дах їх оселі, у чорній кіптяві досі кімнати та кухня. Причина пожежі — невідома. Поспілкувалося із родиною   Суспільне .

Родина Кара досі оговтується  після пожежі. У дворі — знищена електротехніка, всередині будинку — понівечені вікна та стеля. Зайнялося вночі, розповідає Тетяна, вона першою  прокинулася від гуркоту.

" Це було в ніч з 14 на 15 листопада. Я прокинулася від якогось тріску, розбудила чоловіка, він вийшов на вулицю і побачив, що горить дах ", — говорить жінка.
" Почали збиратися, дітей. Було дуже лячно, дружина викликала пожежників. Але сказали, що за нашою адресою, це вже третій виклик ", — розповідає Олексій Кара.

Остаточну причину займання пожежні не встановили.

" В акті про пожежу декілька причин. Ймовірно, дров’яний камін, або електропроводка ", — говорить Тетяна Кара.
Суспільне ХерсонГоріло, каже чоловік, саме на даху. Дров’яна піч, яку називають ймовірною причиною займання, ціла. Крім того, її за три години до пожежі загасили.

" Взагалі весь дах, треба робити новий. Та все, що було у хаті: електроприлади, документи, холодильник, будь-які електроприлади, що були, майже все. Тут не було пожежі, пожежа була на даху, але тут була висока температура, все поплавилося ", — говорить Олексій Кара.Тетяна – психологиня, працює у територіальному центрі соціального обслуговування населення. Зазвичай, каже, сама допомагає, тепер допомоги потребує її родина .

"Мій директор дуже сильно допоміг нам, одразу одяг привезли і продукти харчування, тому я дуже вдячна ".

Першими взялися допомогти родині сусіди та друзі, після цього долучилися і зовсім незнайомі люди.

" Сусідам дуже велика вдячність, тому що і стукали, і кричали, і дзвонили синові, і пожежників викликали. Одразу зранку принесли одяг дітям, нам принесли одяг. І досі, не тільки сусіди, але і небайдужі, дзвонять і питають, чи є в нас, що взути, одягти, може якісь меблі потрібні, збирають кошти, передають ", — розповідає Олексій Кара
Наразі Олексій намагається відновити дах будинку, це — першочергове завдання, каже чоловік, один з депутатів пообіцяв дати деревину. Після цього почнуть внутрішні роботи.

" У першу чергу треба робити дах, тому що попереду зима, надалі збираємо і кошти, і хто може, якісь матеріали для внутрішнього оздоблення ".

" Ми не очікували на таку допомогу, на таку людяність, тому що зараз дуже важкі часи, але люди, хто 10 гривень, хто 100, хто більше скидав. Кожному ми дуже вдячні — копійка до копієчки і буде в нас новий дах ", — дякує Тетяна Кара.