Протягом вихідних порушники на Херсонщині 24 рази порушували Правила рибальства

2 года назад 0

Протягом вихідних з 3 по 5 грудня Херсонським рибоохоронним патрулем зафіксовано 24 порушення природоохоронного законодавства в наслідок яких нанесено збитків на суму 230 024 грн.
В ході відпрацювання підконтрольних водойм Херсонського рибоохоронного патруля, державними інспекторами викрито 11 грубих порушення Правил рибальства, серед яких незаконний лов риби в забороненому місці на зимувальній ямі та браконьєрський вилов із застосуванням заборонених знарядь лову-сіток.
Читайте також: В Херсоне сказочный улов вместе с таким же штрафом выпал на долю новокаховчанина
Одне із грубих порушень Правил рибальства зафіксовано на зимувальній ямі в акваторії р. Дніпро, поблизу набережної «Парку Слави» Дніпровського району м. Херсон. В наслідок незаконних дій порушник наніс збитків на суму 71 740 грн.
Друге порушення зафіксовано в акваторії Каховського водосховища у Софіївській затоці Каховського району Херсонської області. Порушник здійснив вилов водних біоресурсів використовуючи мисинову сітку з берега, чим наніс збитки рибному господарству на суму 92 633 грн.
Читайте також: На Херсонщині протягом листопада викрито 185 порушень природоохоронного законодавства
Водночас державними інспекторами здійснюються перевірки в місцях несанкціонованої торгівлі заборонених знарядь лову. Так, 5 грудня в ході проведення відповідних заходів на Центральному ринку м. Херсон був затриманий громадянин, який здійснював збут заборонених колючих знарядь добування об’єктів тваринного світу — гаків в кількості 28 од.
За вказаними фактами у порушників вилучені заборонені знаряддя лову, водні біоресурси та складені протоколи про адміністративні правопорушення.
Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» за номером: (050) 012-35-73.



Херсонський рибоохоронний патруль