Реконструкція Набережної в Каховці знов відкладається

3 года назад 0

Завершити перший етап робіт повинні до кінця цього року.

Давно анонсована реконструкція вулиці Набережної в Каховці вкотре відкладається. Пов’язано це з провалом перших оголошених на 27 вересня торгів з визначення виконавця робіт на другому пусковому комплексі, до якого входить площа Трудової слави і площа навколо колишнього пам’ятника Фрунзе. Саме з цієї ділянки й планували розпочати реконструкцію всієї вулиці.

Вже призначений другий аукціон — на 13 жовтня. Якщо ж і він не відбудеться, тоді замовник зможе застосувати переговорну процедуру закупівлі. Але й у цьому випадку початок робіт затягнеться до листопада-грудня. Освоїти ж виділені на них з державного бюджету майже 4,5 млн грн і завершити реконструкцію другого пускового комплексу доведеться не пізніше 31 грудня 2021 року. 

Попри те, що виготовлення і затвердження проєкту тривало дуже довго, місцева влада “забула” передбачити в ньому реконструкцію фонтану та інженерних мереж, у тому числі, для поливу клумб. Щоб виконати ці роботи, на одній з останніх сесій міськради депутатам запропонували виділити з місцевого бюджету 800 тисяч гривень. Однак народні обранці цю пропозицію не підтримали, адже, як виявилось, чиновники взяли цю цифру “зі стелі” і не змогли надати жодних розрахунків вартості реконструкції інженерних мереж. 

Нагадаємо, що реконструкцію Набережної в Каховці вирішили провести в декілька етапів. Її проєкт ще на початку цього року погодила архітектурно-містобудівна рада при управлінні містобудування та архітектури Херсонської облдержадміністрації. Попередня вартість усіх робіт — майже 27 млн грн.

У 2021 році з бюджету Каховської громади на них виділили 9 млн грн. Проте потім цю суму перенаправили на підтримку комунальних підприємств, благоустрій та інші потреби.

Олег БАТУРІН
Новий день Полина Светлова