Робота на літо: актуальні вакансії для українців у Румунії

2 года назад 0

Коротко про роботу для українців в Румунії. Розповідаємо про те, де тепер можна знайти роботу українцям та скільки платять

До Румунії після повномасштабного вторгнення РФ в Україну виїхало понад 80 тисяч українців у пошуках тимчасового прихистку. Після пошуку житла перше з актуальних питань для них – працевлаштування.

Редакція "Сьогодні" промоніторила сайти  і  з вакансіями в Румунії та пропонує дізнатися, на які робочі місця потрібні українці.

Електрик Компанії в столиці та великих містах потребують кваліфікованих електриків та інженерів-проєктувальників. Кандидат повинен знатися на електричних станках, промислових автоматах та мати досвід в управлінні проєктами. Якщо працювати повний робочий день, за місяць платять 1200-1600 євро (37,3-49,7 тис. грн).

Кранівник Компанія з виробництва будматеріалів шукає кранівника з дійсним дозволом на ISCIR групи E. Потрібна людина з досвідом для виконання навантажувальних, транспортно-розвантажувальних робіт та техобслуговування кранів. Окрім зарплати 700-1000 євро (21,7-31 тис. грн) на місяць, пропонують ваучери на харчування та бонуси.

Перевезення на замовлення Українці з водійськими правами категорії B можуть спробувати свої сили в компанії, що спеціалізується на перевезенні клієнтів на замовлення. Потрібно зустрічати пасажирів в аеропорту, відвозити мікроавтобусом до головного офісу компанії та назад. Графік роботи – 12 годин з двогодинною перервою. Зарплата – 1400-2000 євро (43,5-62,2 тис. грн) на місяць.

Продаж товарів Компанія з виробництва медичного обладнання потребує менеджера з продажу. Потрібно просувати бренд, продукти й послуги у спеціально відведених місцях, консультувати клієнтів, робити презентації тощо. У користування надають службове авто й техніку, зарплата – 1000-2000 євро (31-62 тис. грн) на місяць плюс комісійні.

Працівник складу Одна з популярних вакансій в Румунії – працівник складу. Різні компанії пропонують різні умови, але до обов’язки завжди належить інвентаризація, підготовка продукції до відправлення, приймання і фасування товарів. Під час стажування можуть платити від 500 євро (15,5 тис. грн) за місяць, а повноцінна зарплата становить 2750 євро (85,5 тис. грн) без ПДВ.

Українці в Італії Українці, що змушені були виїхати до Італії, можуть офіційно влаштуватися на роботу. Можна шукати вакансії через центри зайнятості або почати власну справу. У пріоритеті люди, що знають мову, але компанії готові влаштувати працівника на мовні курси.

Поширена робота для українців в Італії – покоївкою, доглядальницею та прибиральницею. Однак з настанням літа побільшало сезонної роботи на заводах, у магазинах, готелях, у сфері сільського господарства. З огляду на пандемію коронавірусу, є потреба в медпрацівниках.
В Італії є велика українська громада, чимало представників якої мають власний бізнес. Це магазини, будівельні компанії, що ведуть роздрібну та гуртову торгівлю.