Росія вивозить українських дітей із ТОТ

4 недели назад 0

На росії активно розпочалася підготовка до вивозу українських дітей із тимчасово окупованих територій під виглядом оздоровлення. Йдеться про період літніх канікул.

Вже сьогодні відомо, що на «відпочинок і психологічну реабілітацію» готові прийняти санаторії петербургу 2480 дітей і 150 педагогів. До такої ініціативи виявили готовність долучитися ще щонайменше п’ять регіонів росії. Минулоріч «оздоровилося» на території рф майже тисячу українських дітей з ТОТ.

Окрім відповідних органів росії, за вивезення українських дітей відповідає окупаційна адміністрація та педагоги. Такий “відпочинок” українських дітей окупанти організовують з єдиною ціллю – промивки мізків, під приводом оздоровлення. Багато таких дітей вже не повертають в Україну, адже їх вивозять часто без дозволу батьків, або ж дозвіл окупанти отримують за допомогою тиску.

Тому Центр національного спротиву закликає усіх, хто має інформацію про колаборантів та посібників окупаційної влади, які причетні до вивозу українських дітей на територію росії, повідомляти про їх злочинні дії за цим анонімним. У цьому чат-боті ви можете залишати будь-яку інформацію про злочини окупантів, розташування їх військ.