Росіяни на півдні не можуть підвозити на передову боєприпаси, тому тікають з позицій — Гуменюк

8 месяцев назад 0

На півдні України росіяни відчувають суттєвий снарядний голод.
Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформувала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент .

«Якщо упродовж тижня ворог атакував Херсонщину фактично у 70, 90 і 100 обстрілів за добу, то минулої доби їх було 64 і використано було до 300 снарядів. Тобто, суттєвий такий занепад у них снарядний, і відчувається цей снарядний голод» , — сказала вона.

За її словами, росіяни не можуть підтягувати безпосередньо на передову снаряди і це ускладнює їм там перебування. «Через це вони дуже часто втікають із тих позицій, звідки ми їх вибиваємо — не тільки у той момент, коли відбувається атака, а і просто під час якоїсь паузи», — поінформувала Гуменюк.

Відповідаючи на питання, яка ситуація на південному напрямку із складами росіян, керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України зазначила, що навіть російські підрозділи і військкори дуже суттєво волають із приводу того, що забезпечення не налагоджено.
«Незважаючи на бадьорі доповіді (у РФ – ред.) про те, що мости полагодили, що все це їм вдається, але це працює тільки на папері або на очних звітах, а у реаліях не відображається», — сказала вона.

Гуменюк відзначила ефективну контрбатарейну роботу українських військових на півдні — за минулу добу вони знищили 3 склади з боєприпасами на тимчасово окупованому Лівобережжі.

Як повідомлялося, 25 серпня Гуменюк заявила, що атаки по тимчасово окупованому Криму будуть продовжуватися і звільнення півострова від окупантів наближається до нас із кожним днем.

Фото: РБК-Україна