Росіяни продовжують формувати каральні органи на ТОТ

7 месяцев назад 0

Окупанти призначили понад 400 нових “суддів” на тимчасово окупованих територіях України.

Відповідний указ був підписаний путіним у вересні цього року. Таким чином, з червня по вересень 2023 року до фейкових судів на ТОТ було призначено 410 нових суддів. Збільшення мережі “судів” необхідна окупантам для продовження тиску та репресій щодо цивільного населення на ТОТ. Водночас до новостворених управлінь російського фсб на території тимчасово окупованих регіонів – переводять десятки нових керівників з території рф. 

Якщо практика ставити “керівника” з органів рф для окупантів свідома, то рядовий склад росіяни хотіли набрати на місяцях. Проте окупаційні адміністрації не можуть найти достатню кількість колаборантів, тому змушені продовжити системну практику відряджень працівників з території рф на ТОТ України.

Спротив місцевих ускладнює життя росіянам, насамперед місцевим гауляйтерам, які системно отримують догани з кремля за незаповнення підрозділів. Центр національного спротиву закликає місцеве населення не співпрацювати з ворогом. Нагадаємо, що повідомити про ворога або колаборанта можна.