Росіяни вчитимуть школярів з окупованого Скадовська керувати FPV-дронами

1 месяц назад 0

Окупанти відкриють у школах окупованого міста Скадовськ секції, на яких вчитимуть місцевих школярів керувати FPV-дронами. Заявляється, що тренування проводитимуться виключно зі спортивною метою, але зрозуміло, що зі скадовських дітей просто поступово виховуватимуть операторів армійських БПЛА, використовуючи їхні навички у воєнних цілях.Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські ЗМІ.

“Понад 30 дітей прийшли на перше заняття з дрон-рейсингу. Херсонський авіаційно-технічний спортивний клуб уже організував секцію, навчання у якій безкоштовне. З хлопців сформують спортивний резерв регіону”,  – повідомляє так зване “міністерство спорту Херсонської області”.

Звичайно, така увага росіян до FPV-дронів пов’язана з тим, що спортивне та воєнне використання цих безпілотників майже не відрізняється. За словами росіян, займатиметься навчанням майбутніх пілотів організація “Херсонский авиационно-технический спортивный клуб”. Установу було створено 4 липня 2023 року, а очолює її колаборант Горошенко Андрій Петрович. Як , Горошенко працював вчителем фізкультури та тренером із вільної боротьби. Упродовж останніх двох років перед початком повномасштабного вторгнення РФ був таксистом. Чоловік є послідовним прихильником “русского міра”.