Росіяни впровадили для журналістів стипендії імені покійного колаборанта Стремоусова

6 месяцев назад 0

Журналісти з окупованих територій України отримуватимуть стипендії імені покійного херсонського колаборанта Кирила Стремоусова, який загинув 9 листопада 2022 року. Росіяни зазначають, що це допоможе їм “виховати нове покоління медійників”.

Про впровадження стипендії повідомляють російські ЗМІ.

П’ять іменних стипендій на згадку та честь заступника губернатора Херсонської області Кирила Стремоусова, який загинув у ДТП рік тому, щомісячно виплачуватимуть активним студентам медійних спеціальностей упродовж всього 2024 року”, – зазначають росіяни. 

Окупанти зазначають, що до здобуття стипендії запрошуються студенти-журналісти з “провідних вишів” із окупованих територій. Слід зазначити, що на Херсонщині російським загарбникам так і не вдалось повноцінно налагодити роботу вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, що музичний театр в російському місті Омск презентував , у якій розповідається про загиблих українських колаборантів і бойовиків так званих “ЛНР” та “ДНР”. Одним із головних персонажів цієї “вистави” став херсонець – зрадник Кирило Стремоусов, якого, як виявилось, росіяни вважають “героєм”.