У Херсоні назвали найбільші труднощі при підготовці до опалювального сезону

6 месяцев назад 0

Незважаючи на постійні обстріли, через які підготовка до зими зазнала труднощів, комунальні підприємства Херсона готові до опалювального сезону.

Про це Інтенту розповів заступник начальника Херсонської МВА  Сергій Орєхов .

За його словами, на даний час мережі та обладнання Херсонської ТЕЦ готові на 100%, готовність мереж та обладнання КП "Херсонтеплоенерго" спеціалісти оцінили у 95%. Але, як стверджує посадовець, роботи не припиняються, й до того часу, коли середньодобова температура повітря досягне восьми градусів за Цельсієм, усі мережі та обладнання також будуть готові на 100%. Так, до осінньо-зимового періоду вже підготовлені 33 котельні, які обслуговує це підприємство. На чотирьох – закінчуються ремонтні роботи.

Серед труднощів підготовки до сезону Сергій Орєхов назвав нескінченні російські обстріли. У мікрорайоні "Острів" процес ускладнює також відсутність електрики у повному обсязі.

"Це найбільша трудність. Тільки сьогодні зранку комунальники виявили пошкоджену під час обстрілу одну з зовнішніх ділянок тепломереж. Наразі ця ділянка відключена, спеціалісти проводять її обстеження та усунення пошкоджень" , — повідомив заступник начальника МВА.
Так, вночі проти 27 жовтня армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла Корабельний район Херсона. Серед іншого, внаслідок влучання ворожого снаряду була пошкоджена теплотраса.

Через постійні російські обстріли графіки підготовки житлово-комунального господарства Херсонської міської територіальної громади до роботи взимку доводиться корегувати, але робота триває постійно.
Окупанти намагаються максимально ускладнити життя херсонцям, атакуючи об'єкти цивільної критичної інфраструктури, особливо в період підготовки до опалювального сезону. Херсонська МВА вживає усіх необхідних заходів, щоб мінімізувати для херсонців вплив російської агресії. Так, за словами Сергія Орєхова, з бюджету міста комунальникам було виділено більше ніж три мільйони гривень дотацій, оскільки під час війни рівень платежів від споживачів знизився на 75%, й самотужки КП не зможе пройти опалювальний сезон.

Також посадовець повідомив про те, що усі котельні Херсона забезпечені генераторами. Це дозволить не відключати теплопостачання у випадку відсутності електрики.

Раніше повідомлялось про те, що з 10 липня по 10 серпня у зв’язку з виконанням TM AT "Херсонська ТЕЦ" робіт з ремонту теплотраси за адресою: вул. Миру, буд.17, було перекрито проїзд автотранспорту на ділянці по вул. Миру (район магазину "АТБ"). У зв’язку з виконанням робот, наскрізний проїзд для авто від вулиці І.Кулика до вулиці Університетська по вулиці Миру був неможливий.