Російські окупанти вперше за довгий час не штурмували Кринки

5 месяцев назад 0

Російські окупанти посилили свої штурмові дії на Оріхівському напрямку — поблизу населених пунктів Старомайорське Донецької області та Роботиного Запорізької області.

Як розповів в ефірі національного телемарафону вранці 13 травня речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, при цьому 12 травня 2024 року ворог вперше за довгий час не штурмував Кринки у Херсонській області.

«Сьогодні на Херсонщині знову були обстріли КАБами, проте не відбулося минулої доби штурмів на Кринки. Це може бути пов’язано як із посиленням тиску на Оріхівському напрямку, там вчора було 19 штурмів, на Старомайорське, Роботине» , — розповів Плетенчук.
Проте, за його словами, ворог відкотився з втратами, ніякого успіху не мав.

Сили оборони України вже 9 місяців тримають плацдарм в Кринках.

Відповідаючи на запитання, чи позначилося якось на Півдні України суттєве бойове загострення на Харківщині, Плетенчук знов наголосив на посиленні штурмів Оріхівському напрямку.

«Ми бачимо, що вони сконцентрувалися сам на Оріхівському напрямку. Зазвичай, вони вели штурми як Оріхівському напрямку, так і на Херсонському напрямках. Зараз на Оріхівському напрямку кількість штурмів суттєво збільшилася» , — зазначив речник Сил оборони півдня.