Щоб зберегти дно Каховського водосховища 3500 га засіяли конюшиною

8 месяцев назад 0

Щоб зберегти дно Каховського водосховища 3500 га колишнього водосховища засіяли конюшиною. Про це йдеться у повідомленні  щодо засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад з представниками Херсонщини, передають .

На засіданні міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець доповів, що внаслідок підриву окупантами греблі Україна втратила понад 70% води із Каховського водосховища, а загальні збитки довкіллю оцінюються н​а суму понад 146 млрд грн.​

З його слів експерти місії ООН, яка сьогодні працює в Україні, попередньо оцінили втрати екосистеми у понад 12 млрд доларів.

"Щоб зберегти дно Каховського водосховища, працівники національних парків засіяли 3500 га колишнього водосховища конюшиною, заготовлено сіянці на осінь. Також триває робота з буріння артезіанських свердловин на території Херсонської області, вже визначено до цього 50 місць", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до кінця вересня Програма ООН з довкілля презентує програму, що стане одним із елементів реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського й передбачатиме розмінування територій, очищення від твердих відходів, відновлення гідрологічного режиму, а також рослинного та тваринного світів.

​Як повідомляли Українськi Новини, вночі 6 червня російські терористичні війська підірвали Каховську ГЕС.

Кабінет Міністрів вирішив відбудувати підірвану росіянами Каховську гідроелектростанцію.

6 червня Кабмін виділив 1,5 млрд гривень на будівництво 2 нових магістральних водогонів для забезпечення питною водою жителів Кривого Рогу, Нікополя та Марганцю (всі — Дніпропетровська область).

У серпні Кабмін виділив додатково 7 млрд гривень на прокладання водогонів на Дніпропетровщині з метою подолання наслідків російського теракту на Каховській ГЕС.​