Щодня в Херсонській області виявляється 12 нових онкологічних хворих і 5 людей помирають

2 года назад 0

Таку страшу інформацію оприлюднив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко , який вчора, 24 листопада побував на презентації міжнародного проєкту міжнародного співробітництва “Senior Experten Service GmbH”.

Ділитися своїм досвідом та знаннями з лікарями Південного центру радіаційної терапії будуть фахівці з Німеччини. Організація SES – це німецькі волонтери — лікарі і медичні фізики, які безкоштовно діляться досвідом, консультують, навчають медиків інших країн.

— Протягом двох тижнів SES-експерти з Німеччини: доктор-інженер Катарина Майр та доктор медицини Удо Циммерман будуть проводити стажування з радіаційної терапії і працюватимуть разом з херсонськими колегами. У результаті матимемо поліпшення якості й ефективності лікування пацієнтів методом радіаційної терапії.
На жаль, Херсонщина займає 2-е місце в Україні за онкологічними захворюваннями. Щодня в Херсонській області виявляється 12 нових онкологічних хворих і 5 людей помирають. Більшість пацієнтів потребують сучасного лікування, одним з них є лікування методом радіаційної терапії.
Впевнений, цей проєкт стане новим поштовхом для спеціалістів, які працюють в напрямі боротьби з онкологією. Робимо все можливе, аби створити в області систему високоякісної ранньої діагностики цієї хвороби.
Сподіваюсь, нам вдасться зламати негативну статистику та вийти в лідери по ефективному лікуванню онкологічних захворювань, — підсумував голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.