Штатні підрозділи військ білорусі на Таврійському напрямку не зафіксовані — Єрін

1 год назад 0

На території України, зокрема, на Таврійському напрямку, не зафіксовано участі штатних підрозділів збройних сил білорусі.
Про це у телемарафоні заявив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін, передає кореспондент .

«Не зафіксовано участі штатних підрозділів збройних сил білорусі на території України, зокрема, на Таврійському напрямку», — поінформував він.

Відповідаючи на питання щодо інформації від мера Мелітополя Івана Федорова про те, що у Кирилівку заїхали білоруські військові, Єрін сказав, що про цю ситуацію відомо небагато.

За його словами, на південній ділянці фронту, що стосується саме білорусів, якоїсь великої активності немає.
«Можливо, якась невелика група або ще якийсь невеличкий підрозділ – чи то чвк, чи інше, — якимось способом і був присутній (у цьому районі – ред.). Але активної якоїсь участі саме білорусів наразі не зафіксовано. Саме штатних лінійних підрозділів білоруської армії наразі там (у цьому регіоні – ред.) немає», — уточнив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Відповідаючи на питання щодо мобілізації ресурсів росіян на різних ділянках південного фронту, можливо і біля Запоріжжя, він заявив, що там не спостерігається якоїсь великої активності саме організацій на кшталт пвк «вагнер».

Як повідомлялося, 26 січня мер Мелітополя Іван Федоров заявив, що в тимчасово окуповану Кирилівку приїхали білоруські військові.