Сили оборони півдня опублікували історію про військового з Херсона на позивний “Ельф”

4 недели назад 0

Сили оборони півдня України  історію про службу командира танку, головного сержанта взводу 1 окремої танкової Сіверської бригади з позивним “Ельф”, уродженця з Херсона. 

Зазначається, що він служив з 2015 року, але звільнився через три роки.

З початком повномасштабного вторгнення армії РФ на територію України, військовий пішов захищати країну в складі 1 окремої танкової Сіверської бригади.

“Я родом із Херсона. Ракета мені влучила в будинок. Все згоріло. Дивився по телевізору як захопили Херсон. Але на свою бригаду вже не зміг вийти. Тому вирішив прийняти бій там, де зміг”, – розповідає він.

Військовослужбовець відгукнувся про своїх побратимів: 

“Ми як одна сім’я. Треба завжди відчувати свого навідника та механіка”.

“Ельф” згадав про одне із бойових завдань, де втратив двох побратимів:“Я побачив в приціл, що один наш танк підбитий. Я сів в нього, а потім побачив, що був “приліт” в башту іншого танку, побіг рятувати навідника та механіка”.  

Військовий розповідає, що треба відстоювати землю, а потім будувати нову державу.

  • Повітряне командування “Південь” оприлюднило історію про роботу зенітної ракетної бригади та старшого розрахунку мобільної вогневої групи Олега. З осені 2022 року підрозділ Олега знищив 3 ракети армії РФ та 2 ударні безпілотники.
  • Мінреінтеграції опублікувало історію військового Валіда, уродженця Херсона, який тривалий час проживав і в Криму. Під час окупації Росією півострова 26 лютого 2014 року чоловік брав участь в акції протесту. Через це його викрадали представники спецслужб РФ і катували.