Сили оборони провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Тривають важкі бої

6 месяцев назад 0

Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра на Херсонському напрямку: проводять диверсійні, рейдові та розвідувальні операції. Тривають важкі бої. Про це йдеться на сторінці у Facebook Генерального штабу Збройних сил України.

За даними Генштабу, українські захисники виявляють шляхи логістичного постачання боєприпасів та продовольства російської армії, розвідують місця розташування особового складу та техніки РФ, позицій їх артилерії з метою подальшого знищення.

"Одна з головних цілей роботи Сил оборони, відтіснити військових російської армії далі від правого берега, щоб убезпечити херсонців від постійних російських обстрілів. Українські військові нищать техніку та особовий склад РФ попри міцну лінію укріплень та потужний опір армії РФ" , — повідомляють у Генштабі.

У Генштабі зазначили, що в результаті значних втрат російські війська вимушені перекидати підрозділи з інших напрямків.

"З початку проведення Силами оборони на Херсонському напрямку дій, російська армія втратила 24 танки, 89 артсистем та мінометів, 135 одиниць автотехніки, 48 бойових броньованих машин, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів, 15 одиниць спецтехніки, чотири командні пункти та 29 складів з боєприпасами. Також знищили 135 FPV дронів, п'ять БпЛА оперативно-тактичного рівня, ліквідували 1216 російських військових, 2217 — поранені" , — йдеться у повідомленні.

Раніше Морська піхота повідомила, що на лівому березі Дніпра Сили оборони провели серію успішних дій. Їм вдалося закріпитися на декількох плацдармах.